Dag 24 _ 17-5-2021 Cadiz

 

Dag 24

 

Soms zie je mensen en dan denk je meteen, op wie lijkt hij nou?

Freek de Jong is gearriveerd op de camping; zijn broer dan! Ik denk dat Freek de Jonge niet gaat kamperen; alhoewel je dat ook niet weet natuurlijk. Geef deze man een ronde bril en hij lijkt er op als twee druppels water. Zelfs zijn stem is hetzelfde. Hij groette vanmiddag. Er is vast al wel eens iemand geweest die dat tegen hem heeft gezegd. Of je dat nou moet zien als een compliment is ook weer een vraag! Het zijn wel Nederlanders, dus we houden het maar op een familielid.

We hebben vandaag wel meer Nederlanders gezien/gehoord in Cadiz. Wij doen dat toch wel regelmatig; raden waar toeristen vandaan komen. Dat er een toerist loopt , dat zie je. En dan luisteren en kijken. Engelsen zijn vaak roze gekleurd met rode randjes, sproeten, blond/rossig haar. Duitsers herken je het beste als ze al zitten op een terras, met een flinke pul bier. Nederlanders bekijken eerst 10 keer de menukaart en besluiten dan of ze gaan zitten of nog doorlopen. We zijn zelf ook toerist dus enige zelfkennis is ons niet vreemd.

Vanmorgen dus al vroeg op pad, half 10. Om half 11 hadden we de auto al geparkeerd , waren we al bij de Tourist Information geweest en daarna aan de wandel in deze mooie stad. Het zou vandaag 30 graden worden maar daar merk je niets van in Cadiz. 


De stad wordt aan drie zijden omringd door de Atlantische oceaan. Er staat altijd een windje, het was heerlijk lopen. De stad heeft enorme gebouwen die al gedeeltelijk of soms al helemaal zijn opgeknapt. De straten zien er mooi uit, gezellig, veel kleine winkeltjes en het was gezellig druk. De haven is belangrijk en dat zie je aan de enorme droogdokken die er zijn. Er lag ook een gigantisch cruiseschip voor anker; de Queen Elisabeth. Het schip meet 294 meter en is 35 meter breed. De hoogte kon ik niet vinden maar enorm hoog! Wij wilden natuurlijk wel wat dichterbij komen om nog een paar foto’s te maken maar toen we binnen de poort waren werden we toch door de Cuardia Civil gesommeerd om te vertrekken. Een paar foto’s zijn hopelijk nog gelukt. Overigens, als je de stad binnen rijdt, kom je over een nieuwe brug, prachtig vormgegeven; zo mooi!


Ook hebben we lekker gegeten op een leuk pleintje en zo rond 4 uur weer richting de camping. Onderweg tikte de temperatuurmeter inderdaad de 30 graden aan. Daarom nog maar even een uurtje naar het strand, heerlijk. Lekker windje , boek mee, dat is wel vol te houden.


Morgen een dagje camping en strand natuurlijk. Onze laatste dag hier. Ook maar eens kijken wat de volgende stop wordt; waarschijnlijk zijn we dan in Portugal.

Beste vogelvrinden, vandaag een stad dus geen vogels gespot, ik heb nog wel een  makkelijk vogeltje van een camping terug , maar je moet naast de naam ook omschrijven wat zij aan het doen is.


De vogel van gisteren is een rode patrijs, geraden door Tom. De stand is nu na rectificatie van de vogel van eergisteren (dit is namelijk een koereiger i.p.v. een zilverreiger) Beate 10, Tom 2A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten