Dag 51 _ 13-6-2016 Frankrijk terugreis


De ruitenwissers hebben vandaag weer goed werk verricht. Af en toe moesten ze stevig aan de bak maar soms konden we de zonnebril ook nog opzetten.

Het doel was Bordeaux vandaag en dat hebben we gehaald, zelfs een eindje verder. Als het geen lekker weer is kun je ook wel rijden. Buiten zitten is dan geen optie. Wel jammer , want we hebben nog wel tijd om het rustig aan te doen.

Vanmorgen kreeg ik van Freddy een bosje madeliefjes, geplukt op de camping. Romantischer kan het toch niet.  We zijn 42 jaar getrouwd vandaag en dan hoort een bloemetje er bij natuurlijk! We hebben besloten om er eerst maar eens 20 jaar bij te doen. Aan optimisme geen gebrek maar dat moet je ook hebben natuurlijk. En als je 54  dagen met elkaar in een kleine ruimte als een caravan kunt leven, zonder problemen, moet alles kunnen zeiden we al tegen elkaar.


We gingen met droog weer weg vanmorgen. Nog even het Engelse echtpaar gedag gezegd, gewuifd natuurlijk en om negen uur reden we. Het was heel rustig tot aan de Frans- Spaanse grens, eigenlijk net daarvoor. Op een gegeven moment was er in de rechterrijbaan een enorme sliert vrachtwagens en ze reden stapvoets. Al het andere verkeer reed in de baan ernaast dus wij ook maar. De sliert was zeven km lang ongeveer, bijgehouden op de teller. Wat moet je anders doen onderweg. Gespreksstof is er niet zoveel meer na al die weken dus dan maar andere dingen bedenken. De file was tot de tolpoort bij de grens en daar stond politie te controleren. Of dat altijd zo is weten we natuurlijk niet maar zo ben je als chauffeur wel een dag bezig om de grens te passeren. Bij ons was het ook even paniek want ons tolpoortkaartje werd wel opgegeten door de automaat maar we konden niet betalen. Er was geen gat waar de pas in kon. Freddy drukt op een paniekknop en er wordt iets gezegd, onverstaanbaar! Dan maar uit de auto en kijken of er hulptroepen zijn. Een dame in een geel veiligheidsvest komt aanlopen en pakt de creditkaart, doet hem in een gleuf en ja hoor, de slagboom springt open! We weten niet wat er betaald is maar dat zal wel goed zijn! We konden verder.

Het hele stuk voor Bordeaux, vanaf de Spaanse grens is saai rijden, groen grasland en heel vlak. Daarvoor is het prachtig, veel bergen en mooie natuur; Spanje is overal ontzettend mooi, vinden wij.

Dus waren we op weg naar Bordeaux. Op een gegeven moment zie ik grijze huisvuilzakken aan de kant liggen, in de middenberm. En nog één en nog één! Ik begin te tellen en kom tot 62; ze liggen op ongeveer gelijke afstand van elkaar. Ik was natuurlijk al aan het mopperen op mensen die dit zomaar doen maar dit is geen weggooi actie geweest natuurlijk. Freddy denkt dat wegwerkers de zakken met aarde, gras of onkruid, een andere keer gaan ophalen! Zou kunnen, ik blijf het vreemd vinden.


We staan nu op een kleine camping , Le Pressoir, bij het plaatsje, Petit Palais et Cornemps. Er staan hier veel Engelse voetbalfans met campers, hoorden we van de dame bij de receptie, die in Bordeaux de voetbalwedstrijden gaan volgen. Ik zag inmiddels al heel wat jonge- en oudere voetbalfans langs komen lopen. Stokbroden, een kratje bier, flessen met ander spul, zo leek het. Ook hebben ze veel chalets verhuurd aan voetbalfans, vertelde ze. Nederlanders hoeven zich daar niet druk over te maken, ook wel een geruststellende gedachte, lijkt me!

Freddy is toch nog even vogelen, Franse vogels dan!

Zo meteen eten en morgen weer verder. De voorspellingen voor hier zijn nog een week regen vertelde de dame van de receptie. Morgen rijden we in de richting van Limoges-Bourges-Troyes. Hoeveel kilometer weten we nog niet.

Geen Franse vogel gevonden , hoor ik net. Dan maar één uit de voorraad als er nog voorraad is, want daarmee ben ik niet zo op de hoogte.

Beste vogelvrinden, zoals mijn ega al melden een vogel uit de voorraad. 


De vogel van gisteren is helaas niet, maar ook weer wel geraden Het is de Zwarte kraai. Beate had hem eerst maar heeft hem verbeterd en op de valreep alsnog weer verbeterd. Het blijft spannend wie o wie gaat er met de hoofdprijs(je) vandoor. Stand Beate 29, Tom 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten