Dag 27 _ 20-5-2016 Faro


Vandaag was zo’n dag dat ik even naar huis had willen vliegen om naar een paar mensen toe te gaan en dan wat bij te kletsen en te luistern naar hun verhaal en hun zorgen.

De helft van onze vakantie zit er op. We hebben samen al geconstateerd dat niet alles gaat lukken wat we nog graag zouden willen doen. Dus dat wordt keuzes maken. Hoe en wat , daar zijn we nog niet uit.

Vanmorgen, na een heerlijke rustige nacht, scheen de zon al volop en was het al warm; 28 graden.

Na een frisse douche en ontbijten, gingen we naar Faro, zo’n 16 km vanaf hier. Faro is een mooie oude havenstad waar nog veel gerestaureerd moet worden. Met een wirwar aan kleine straatjes, mooie pleinen en straatmuzikanten die bij de kerk en in een straatje te horen waren, heel gezellig. Ook hoorden wij Fado muziek, heel bijzonder. 


We hebben een wandeling gemaakt, een paar kaarten gekocht , geluncht en daarna geprobeerd een supermarkt te vinden. Dat was nog niet zo eenvoudig! Je begint dan te rijden, vraagt de tomtom eens om hulp maar uiteindelijk moet je toch  geluk hebben dat je er één tegenkomt; wat blijkt, er staan er drie bij elkaar; Intermarché, Lidl en Continente, op 6 km afstand van de camping. Deze laatste kenden we niet, dus daar naar toe. Alles te verkrijgen dus prima. 


Het Portugees is toch wel weer een dingetje; als je een woord ziet dan kun je het vaak wel herleiden maar als een kassière iets vraagt of zegt dan werken gebaren beter. Ook bij de mevrouw van de visafdeling. Wij willen de vis graag altijd schoongemaakt, zonder kop en de ingewanden eruit. Stel je Freddy voor: één hand onder de kin; van links naar rechts een snijbeweging; dan de handen tegen elkaar voor zijn borst, handen naar beneden, weer iets naar boven, buikhoogte en dan handen en armen zijwaarts! De vismevrouw zegt oké! En de vis is scottleklaar, alleen nog een beetje peper, zout en limoen.

Vanmorgen, toen we naar Faro reden zagen we een verkeersbord dat wij nog nooit eerder hadden gezien: verboden voor paard en wagen. We hebben inderdaad vandaag al een paar keer een paard gezien dat een karretje voorttrekt met een oud mannetje erin, en met allerlei spul in dat karretje, een oude fiets, hout, een stuk ijzer. En ze moeten over rotondes, ze rijden door de stad en auto’s, bussen enz kunnen niet voorbij. Het is te druk om in te halen. Maar het bord zagen wij niet in de stad maar bij een klein weggetje, waar je zeker met je auto niet doorheen gaat als het niet nodig is. Soms snap je ergens niets van!

Op de weg terug zei Freddy opeens ”ik hoorde vannacht iets vreemds onder het bed, ik denk dat er zich iets genesteld heeft, achter de bak met schoenen”. Zeg dat tegen mij en ik ga de caravan niet meer in. Dus zijn eerste handeling was, toen we weer hier waren, alles onder het bed vandaan en uit de bakken gehaald die zich onder het bed bevinden, op jacht naar onze nieuwe huisgenoot. Niets gevonden natuurlijk maar als ik wakker wordt vannacht en ik hoor wat, dan slaapt Freddy ook niet meer!

Het is hier een uur vroeger dan in Nederland en Spanje. We leven dus in de wintertijd met een warm zomers zonnetje. Het beloofd in Nederland ook een mooi weekend te worden, dus geniet er allemaal van.

Beste vogelvrinden, vandaag weer een poging gedaan om leuke plaatjes te schieten maar helaas de foto’s zijn niet zo scherp geworden als ik gehoopt had maar jullie moeten het er maar mee doen morgen. Vandaag komt dan de vogel waar ik een paar dagen naar op zoek ben geweest, succes.



De vogel van gisteren was natuurlijk een ooievaar, je ziet ze hier heel erg veel op daken en torens, Tom heeft het geraden, Beate wist het ook wel maar was een fractie later, dus het punt gaat naar Tom. Stand Beate 11, Tom 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten