Dag 48 _ 10-6-2016 Wandeling vanaf de camping

 

Dag 48

 

Een stormachtige dag vandaag. We wisten dat het niet zo’n mooie dag zou worden maar de wind is vandaag een behoorlijke spelbreker. Hij waait nu nog koud vanaf het strand over de camping.


We waren aan de late kant met opstaan. Als het toch niet zo mooi is buiten kun je eerst maar beter uitslapen en rustig aan beginnen. We wilden nog wel even weg maar durfden het met deze wind niet aan. Dus toen voor de zekerheid de luifel ingedraaid en alle spullen die weg kunnen waaien ook opgeborgen den daarna met een gerust hart naar het strand en naar een natuurgebied. Het strand is hier 15 minuten lopen vandaan. Je komt ook langs een natuurgebied dat af en toe onder water staat en dan weer droog ligt. Er staan allemaal verweerde boomstronken in wat heel vreemd lijkt, bijzonder. Een flinke strand wandeling gemaakt in de wind, wel heerlijk trouwens! Ik had de jas aan maar op het eind van de wandeling kon hij toch wel uit. Ook een lange broek aan vandaag. Wel een heel verschil met de afgelopen dagen.


Onze Engelse overburen hebben vanmorgen een flinke luifel met zijwanden opgezet. Het was een hele operatie. Eerst werden de achterpoten van de caravan weer ingedraaid en daarna weer uitgedraaid, er werd gekeken en gedrenteld om de caravan heen. Als je zolang bij de caravan bent en je bent nog aan het ontbijten, kun je alles prima volgen. Het was inderdaad een hele klus. Ik heb het idee dat zij er meer kijk op heeft dan hij. Alles kwam weer uit het plastic en werd onderworpen aan een deskundige blik van beide echtelieden. Een trapje erbij, haringen , een hamer en de luifel samen door de goot heen trekken, die aan het dak zit. Zij deed het nog wel vlot maar hij stopte elke keer, ging op een afstandje staan, bekeek het van alle kanten en ging weer verder. Op een gegeven moment plofte zij letterlijk op de stoel neer! Ik denk dat zij dacht, bekijk het maar, het duurt mij te lang. Zij heeft daarna de touwen er aan gemaakt, de haringen in de grond geslagen en hij stond er echt wat hulpeloos bij. Twee linkerhanden! Zij heeft gelukkig ook nog een beetje een rechterhand!! Toen alles stond ging hij ter controle nog even langs alle haringen en flappen. Het staat nu nog fier overeind dus het is windbestendig. De tafel heeft inmiddels een tafelkleed met een gat erin gekregen. Ik blijf het leuk vinden om te zien wat ze elke dag doen. Wij denken dat ze nog nooit gekampeerd hebben. Het is een leuk stel dat alles doet zoals ze het thuis ook zouden doen.

Wij zijn best wat makkelijker op de camping en gebruiken een handdoek nog wel een keertje voordat hij in de was gaat enz maar deze mensen niet, denk ik.

Morgen wordt het weer hier beter en het wordt weer warmer. Zo niet , dan gaan we het binnenland maar in. Zondag of maandag gaan we rijden richting Nederland. Overal wordt het weer slechter dus onderweg nog ergens een dag langer staan, gaan we waarschijnlijk niet doen. Het wordt rijden, overnachten en weer verder de volgende dag. Vanaf hier is het 1700 km ongeveer. Morgen beslissen we hoe en wat.

Freddy is de luifel weer aan het uitdraaien dus het zal wel weer vertrouwd zijn!

Beste vogelvrinden, vandaag geen nieuwe vogel gezien, deze heb ik gisteren al gespot, niet erg scherp, maar het moet wel te doen zijn. 


De vogel van gisteren is een Vale gier, geraden door Beate. Stand Beate 27, Tom 9.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten