Dag 29 _ 22-6-2016 Wandeling


De derde ochtend hier en het moet toch wel echt zo zijn; onze benedenburen uit Engeland, John en Mary, zo noemen wij ze, roken waarschijnlijk wiet. Vanmorgen deden we de caravandeur open en ja hoor, weer een zoete weeïge geur. Het komt bij hen vandaan dus wat kan het anders zijn dan wiet!

 Misschien wel medicinaal, dat kan natuurlijk. Ook aan het eind van de middag, dus nu, ruik je die geur weer. Ruik ik toch liever een vis op de scottle met gebakken aardappelen.

De ochtend begon heel bewolkt en we hebben ons zelfs niet ingevet voor de wandeling die we zouden gaan maken. Wel meegenomen, de zonnebrand maar niet gebruikt want we liepen vaak in het bos en op plekken waar de zon goed gefilterd werd. Redelijk vroeg vertrokken want Freddy wilde vanmiddag de tijdrit van de Giro graag zien; Kruiswijk moest het roze tricot verdedigen. En dat is ook gelukt, zagen we. De ontvangst op de laptop is af en toe goed en vanmiddag konden we bijna zonder onderbreking kijken.

De wandeling was prachtig, 9 km lang met veel klim, klauter en natuurlijk ook weer daalwerk. Wat een prachtige kleuren hebben we gezien, zoveel verschillende bloemen en bomen en struiken, heel erg mooi. Olijfbomen, vruchtbomen, akkers, mooie huizen af en toe. De huizen zijn bijna allemaal


 ommuurd of afgezet met gaas en hekken. Ook met allemaal honden. Dat was toch wel een vervelende bijkomstigheid. Je werd helemaal gek van het geblaf, verschrikkelijk Bij één huis telde Freddy zeven honden. Ze staan bij het hek en maar tekeergaan. De meeste huizen worden bewaakt door twee of drie honden. Ze zijn soms zo agressief dat je denkt dat ze door of over het hek of het gaas heen komen. We kwamen nog vier Engelse wandelaars achterop en ook zij vonden de honden erg storend. De mannen reageerden niet zo op de opmerking van de dames maar de uitdrukking op de gezichten van de twee dames zei genoeg; zo angstig heb ik ook vaak gekeken onderweg, denk ik!           


Ook liepen we door een kurkeikenbos, wat een grillige stammen en takken hebben die bomen. Één van die oude bomen heeft schade veroorzaakt aan het gezicht van Freddy. Hoe het precies is gebeurd weten we nog niet. Hij liep recht tegen een flinke tak aan, een knoestige oude tak. Twee sneeën in de onderlip, vier sneeën in de kin en een lange snee aan de zijkant van de hals. En dat bloed natuurlijk wel als je aan de bloedverdunners zit. Alle vuil is er wel meteen uit. De lip is vervelend met eten en drinken en “natuurlijk geen gezoen voorlopig”, zei ik. Die mening wordt niet echt gedeeld, geloof ik. Het trekt allemaal nog een beetje maar dat is logisch.

Ook geen gekke steekbeesten vandaag. Deet doet zijn werk goed.

Van beneden klinkt veel gegiechel en gelach. Toch de wiet , denk ik. John en Mary zitten veel in hun caravan; een enorm ding dat ze daar al jaren hebben staan. Ze hebben een vaste aansluiting op electra en water; zes maanden hier en zes maanden in Engeland, vertelde Mary ons de eerste dag. John maakt nog weleens een kleine wandeling maar Mary zie je weinig.

Morgen is onze laatste dag hier want dinsdag gaan we verder naar midden Portugal. Nog wel een flink eind, volgens mij maar dat puzzelen we morgen uit. Ook weer een kleine camping zoeken. Dit is trouwens een SVR camping, echt een aanrader. Of we nog iets ondernemen, waarschijnlijk wel een kleine wandeling; er is nog genoeg moois te zien in de omgeving.

Beste vogelvrinden, zoals mijn ega al vertelde vandaag even gevreeën met een kurkeik, maar wat ze daarna zei over het zoenen klopt natuurlijk niet. Het zoenen gaat gewoon door.

De vogel van vandaag is denk ik niet zo moeilijk, ik zie de inzendingen wel weer. 


De vogel van gisteren is een grote bonte Specht. Geraden door Beate een minuut eerder dan Tom, dus Beate plus 1 punt. Stand Beate 13, Tom 4

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten