Dag 44 _ 6-6-2016 Comillas

 Het enige waar we vandaag spijt van hadden was de korte broek die we hebben verruild voor een lange broek. Vanmorgen, toen we opstonden, zag het er prima uit. Korte broek aangedaan na de oefeningen en de verfrissende douche en het ontbijt. Toen we weg wilden gaan, kwam er steeds meer bewolking en het voelde ook kouder. Zelfs de regendruppels lieten van zich horen. Dus lange broek! Rond een uur of één werd het lichter , de zon kwam erbij en het werd prachtig weer. Het was zweten in de lange broek en T-shirt. Ik heb ook nog altijd een hemd aan die gaat pas uit bij dertig graden, dus mijn T-shirt ging de rugzak in. We zitten, Freddy dan nu, nog in de zon met de korte broek aan en een pet op. Hoe wisselend kan een dag verlopen.

Vanmorgen, na onze douche, wat schetst onze verbazing, ligt er een rubberen tegelpad van de caravan van het Engelse perfectionistische echtpaar, naar het grindpad toe. Dit hebben we in al onze kampeerjaren nog nooit meegemaakt. Het gras was natuurlijk vochtig maar wil je geen afdrukken in de caravan, doe dan je schoenen uit bij de deur en stap je zo naar binnen. Dit is waarschijnlijk niet voldoende voor het Engelse echtpaar. Het pad ligt er nog en als, om wat voor reden dan ook, naar iets toe wordt gelopen, gebeurt dat over de rubbertegels. De zon staat hoog aan de hemel, het gras is droog, tja!!!  Hoe droog wil je het hebben! Er staan twee parasols, ( ze kwamen uit het plastic) één is bevestigd aan de stoelleuning van de meneer en de andere parasol staat boven de tafel, een tafel met een gat. Dat gaat natuurlijk scheef staan. Op een gegeven moment liggen ze beide, op hun knieën, onder de tafel, en proberen de parasol recht te laten staan. Geen schijn van kans natuurlijk! Ze hebben hun poging gestaakt maar of het naar wens is, ik betwijfel het! Ze zijn alleraardigst maar moeten nog een beetje wennen aan het kamperen volgens ons. De auto die ze rijden staat Freddy wel aan, een Audi A6, Avant. ( net even gevraagd hoor, aan een kenner).

Een andere Engelsman vroeg vanmorgen of Freddy een twitcher was. Ik zei, ja dat is hij! Later toch maar even het woord opgezocht maar een twitcher is een hele professionele vogelaar, die al zijn tijd daaraan besteedt en dat is Freddy toch niet , nog niet dan! Freddy wordt een bird watcher genoemd, een wat mildere variant!


Vandaag zijn we naar een prachtig stadje geweest, Comillas, vijf kilometer hier vandaan. We zijn er tot een uurtje of vijf geweest. Prachtig; ik weet dat ik dit elke keer zeg maar het is hier weer zo anders dan in de vorige plaatsen en stadjes. De bouw oogt veel soberder en strakker. Het eerste bouwwerk wat we bezochten, is ontworpen door Gaudi. Als je zijn bouwwerken in Barcelona hebt gezien, herken je dat meteen. We hebben het huis bezocht, prachtig, wat een bijzonder ontwerp. 


Comillas ligt aan de zee en heeft een mooie vissershaven, waar vroeger walvissen werden verwerkt, niet zo leuk natuurlijk maar voor die tijd was het waarschijnlijk een enorme bron van inkomsten. Er staan prachtige huizen en ook de prijzen zijn hoog, vinden wij. Wij kijken altijd even bij een makelaarskantoor in de etalage en een huis als de onze, heb je niet voor vier/vijf ton. Zelfs de koffie hebben we duur betaald vandaag; vier euro tachtig. We zijn de helft gewend of nog minder.


Ook hebben we de oude begraafplaats bezocht, heel bijzonder door de oude muren en de familiegraven; er is een universiteit en natuurlijk de kleine straten met allerlei kleine winkels en eettentjes. Het was een hele mooie en warme dag vandaag.

Morgen misschien naar de Picos de Europa, als het heel helder is. Het hoogste punt van de Picos is ongeveer 2600 meter, dus dat is wel een voorwaarde, willen we de hoge punten zien en ook nog kunnen wandelen.

Freddy heeft het eten klaar;  de inwendige mens heeft wel iets nodig rond deze tijd. We eten nog lekker buiten met het uitzicht op de bergen.

Beste vogelvrinden, vadaag weer geen nieuwe vogel gezien, wel weer oude bekende ook mooi natuurlijk. De vogel van vandaag is dus een vogel die van een paar dagen geleden, succes met het raden. 


De vogel van gisteren was een Putter, er zit hier een nest in de buurt. De jonge vogels zitten op een elektriciteit kabel en worden vliegend door de oude vogels gevoerd, geraden door Beate. Stand Beate 24, Tom 8.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten