Dag 31 _ 24-5-2016 Ferraira do Zezere

De temperatuur heeft hier een jas uitgedaan en wij hebben een hemd en een vest aangedaan. Maar we wisten dat het minder zou zijn dan in het zuiden ,maar toch is het even wennen. Onderweg zagen we al steeds meer dikke donkere wolken en de temperatuur ging zo zoetjes aan naar beneden. De afstand was goed te doen; heel rustig op de weg, mooie omgeving om doorheen te rijden. Een deel, ten oosten van Lissabon lijkt qua landschap wel op de veluwe. En we zagen ook weer koeien in een wei grazen. Al heel lang niet meer gezien.

Vanmorgen vertrokken we dus al vroeg, half 9 reden we; het is altijd fijn om op tijd aan te komen want stel de camping is vol of we vinden het niks dan moet je nog verder zoeken. Voordat ik weg ging nog even plassen en wie kwam daar in haar eva kostuum uit de douche,(de wc zit naast de douche) de andere Nederlandse mevrouw. Ik heb daar geen moeite mee; ze begon vriendelijk te kletsen, gaan jullie weg enz enz.; ondertussen trok ze wel haar slip aan en om de rest maakte ze zich niet zo druk. Er is maar één douche en er zijn twee wc’s, allemaal naast elkaar. Ik zei tegen Freddy, ja! wat gemist net! Geloof toch niet dat hij het erg vond! Ik heb er geen last van en praat wel gewoon verder maar toch kan het voor mensen wel heel confronterend zijn en dat je op dat moment niet meer zo goed weet wat te zeggen. In de douche is ruimte genoeg om je aan te kleden. Zo heeft ieder  mens zijn eigen gewoontes zullen we maar zeggen. 

We kwamen nog langs Albufeira. Daar zijn we 18 jaar geleden geweest. Een week in de herfstvakantie. De jongens waren toen voor de eerste keer alleen thuis, zonder oppas. Ook moesten ze ons ophalen van Schiphol, ’s nachts om twee uur omdat we een vertraging hadden van 9 uur en de treinen niet meer liepen. Maar gezweet hebben we wel want Rob had net voor dat we vertrokken naar Portugal zijn rijbewijs gehaald en dan ’s nachts naar Schiphol. Wat waren we opgelucht toen we ze beiden in de aankomsthal zagen staan! Ze hadden zelfs koffie voor onderweg mee in een thermoskan.

De laatste 150 km werd het landschap weer wat afwisselender. De camping konden we snel vinden. Als de beschrijving op de app goed is, lukt dat meestal wel. De camping is een SVR camping, 25 plaatsen, in het dorpje Ferraira do Zezere. Het ligt 150 km ten noordoosten van Lissabon. 


Ik heb al wel wat leeswerk gedaan en het moet een mooie omgeving zijn met prachtige stuwmeren en mooie oude steden. Dat gaan we vanaf morgen bekijken. De eigenaren van deze camping zijn Nederlanders en ze wonen hier al 13 jaar. Het is een rustige camping met veel planten, struiken en mooie grote plekken. De zon werd hier vandaag ook gemist, vertelde de eigenaresse en voor de komende dagen blijft het wisselvallig. We zullen zien wat het wordt. Omdat gisteren alle wijn was gedeeld met de mieren, toch nog maar een flesje drank gehaald; rosé, de echte Matheus rosé. Cilia weet ook nog wel dat dat prima smaakte, maar dit terzijde.

Ik zit nu met mijn vest aan te tikken op de laptop. De rosé heeft Freddy net ingeschonken en die smaakt inderdaad heerlijk. Er is wifi op de camping maar niet bij of rond de caravan. Op één plek maar, dus om te appen en zo moet je van de plek weg, niet zo handig vind ik.


Vanavond even kijken wat we morgen gaan doen en vroeg naar bed. Het slaapt wel heerlijk, deze temperatuur. Toch ga ik voor warm en iets minder slapen, maar dat is bekend.

Beste vogelvrinden, toen we aankwamen op de camping gelijk het foto toestel gepakt maar die moest even wachten eerst boodschappen doen. Bij terug komst gelijk de camera gepakt en op jacht, zie foto, succes!

 


De vogel van gisteren is een Kleine zilverreiger, geraden door Beate, gefeliciteerd. Stand Beate 15, Tom 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten