Dag 54 _ 16-6-2016 Weer thuis


Ja, wat moet je op zo’n laatste dag nog vertellen. Er is al veel gezegd en geschreven.

Het aantal te rijden kilometers was niet zo veel vandaag maar het was wel heel erg druk op de weg. Op de Vlaamse radio hoorden we steeds, aanschuiven op de A3 enz. Dat aanschuiven klinkt heel gezellig en zeker in het Vlaams maar het betekent natuurlijk File!!! Er was een ongeluk gebeurd bij Antwerpen dus dat gooide roet in het eten. We hebben er een uur over gedaan om rond Antwerpen te komen.


 Eenmaal in Nederland ging het snel. Om half twee waren we thuis. Met de buren bij gekletst en toen uitpakken! Wat zit er dan veel in de caravan en de auto. Veel te veel natuurlijk. Vooral wat kleding betreft, gaat er teveel mee. Maar ja, koud, regen, zon, hitte, alles kan! En daar moet je rekening mee houden, vind ik! Freddy denkt, een broek, afritsbaar, handig, een paar onderbroeken, kun je snel wassen en drogen, twee T-shirts, één aan, één aan de waslijn. Maar goed dat ik nog wat extra’s  in de caravan had gepakt want soms is het handig om nog iets meer bij je te hebben.


Er hangt al flink wat te drogen inmiddels en in de tuin staat het onkruid te hoog; dus ook al wat geplukt zo her en der. De vijver is prachtig, heel veel waterlelies en andere planten die het goed doen. De buurman heeft de beukenhaag al geknipt voor ons; dus dat is fijn.

Even terug naar de Belgische autobaan. Op de weg naar Antwerpen stond een verkeersbord dat aangaf dat er twaalf km slecht wegdek zou zijn. We waren net een stuk gepasseerd dat erg slecht was maar dat was niet aangegeven met een bord. We konden dus wel iets verwachten, dachten we allebei. Van alle kilometers die we door België hebben gereden was dit wel ongeveer het  beste stuk wegdek. We waren echt verbaasd!

Aardige mensen hoor, de Belgen. De camping was prima en als we vroeg weg wilden, konden we zelf de slagboom wel open doen. Heel makkelijk. Ook bij ons koffie met een broodje stoppunt kregen we koffie met een flinke lunchkorting. Het was elf uur, maar de korting was geldig.

Een paar gegevens voor onze statistieken:

Aantal gereden kilometers in 54 dagen: 8502 km.

Aantal liters benzine: heel veel

Het meest gegeten: vis

Gesnoept: twee doosjes ricola en een doosje tictac

IJsjes: 2

Flessen wijn: niet te tellen

Uit eten geweest: 5 keer

Lekkerste eten: bij de camping kok: Freddy

Het weer: een zeven

Aantal campings: vijftien

De mooiste camping: noord Spanje en in de Algarve.

Meeste dagen gestaan: op camping Oyamare, acht nachten in Noord Spanje

Kampgeld: gemiddeld 17 euro per nacht

Fijnste supermarkt: de Mercadona ( goede vis, vers en prima schoongemaakt), ook de rest was goed.

Mooiste omgeving: Picas de Europa, Noord Spanje,  maar we hebben zoveel mooie natuur gezien.

Mooiste stad: Porto

Mooiste dorp; Santilliana del Mar

Aardigste mensen: de Spanjaarden

Fijne wegen om te rijden: in Spanje en Portugal( rustig en goed)

Zolang weg: ik geef een acht, Freddy een tien. Veel gebeurd in de familie waardoor je wel even terug wilt naar huis.

We gaan eten: chinees, het is een traditie maar niet een gedeelde liefde. We konden nog wel buiten eten samen, met een wijntje natuurlijk.

Zo meteen de was binnen halen en in de tuin wroeten want morgen wordt het slecht weer.

Ik vond het heel erg leuk om alles op te schrijven en voor iedereen die het een beetje heeft gevolgd: als we elkaar zien, hoeven we niets meer te vertellen want het is allemaal al gelezen, dus dat scheelt veel tijd. Kunnen we het weer over allemaal andere dingen hebben.

Het gewone leven begint weer.

Beste vogelvrinden, als laatste vogel heb ik een filmpje gemaakt van de zangvogel uit de tuin de merel.

De vogel van gisteren is een Orpheusspotvogel, geraden door Beate. Dit brengt de eindstrand op: Beate 32, Tom 10.

Beate heeft hiermee aangetoond een goede vogelaar te zijn. Van harte gefeliciteerd met de overwinning. Je kunt de prijs ophalen op de AP9, Tevens kun je dan de Kip peri peri uitproberen.

Ik heb deze vakantie veel vogels gezien waarvan ik het bestaan niet wist.

De mooiste vogel voor mij was de Hop.

 

 

.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten