Dag 28 _ 21-5-2016 Ria Formosa

Het was een productieve dag en wel  in een paar opzichten. Niet dat het allemaal positief was. Wat Freddy betreft wel maar wat mijzelf betreft, allesbehalve. Niet dat ik er ziek van ben of zo maar fijn is anders!

De vergelijking tussen ons: veel vogels gezien, die nog niet gespot waren; ik schat wel 10. Niet allemaal gelukt om ze goed te fotograferen,  maar ik had vandaag een zeer tevreden man naast me lopen. En dan ik zelf: minstens 10 keer gestoken door kleine en grote insecten. Nog nooit gezien dit soort en ook niet kunnen vastleggen. Freddy had niet zo’n tevreden vrouw naast zich lopen, af en toe dan!

Het begon al aan het begin van het natuurpark, Ria Formosa, zo’n 5 km bij ons vandaan. We hadden een goede plattegrond en ik denk dat we zo’n 5 ā 6 km moesten lopen. Meteen bij de start de eerste insectenbeet; in de knieholte, je zag de bult rood worden en groeien. 


Freddy viel meteen op zijn knieën voor mij, was al lang geleden trouwens, en zoog de bult leeg. Het was pijnlijk maar dat hielp wel. Een eind verder de tweede beet, nu in de elleboogholte, weer uitgezogen. Toen ging het een hele poos goed. We hebben heerlijk gewandeld, mooie vegetatie gezien, veel vogels, krabben, moerasgrond, duinen, want een stuk van de wandeling gaat langs de zee. In twee observatiehutten gezeten dus heel veel moois gezien. 


In die hutten ook bankjes waar wij onze meegenomen lunch hebben opgegeten.  Dit hele natuurgebied omvat 60 km kustlijn. Het moest beschermd worden omdat toeristen er een puinhoop van hadden gemaakt. Het hele ecosysteem ging verloren en nu is het weer grotendeels hersteld. Ook is er een onderzoekscentrum en er worden zieke vogels opgevangen en behandeld. Van een plekje schrokken we eerst nogal; er staken twee benen en een deel van twee billen uit de grond, schuin omhoog! Bleken de benen van een paspop te zijn. We hoefden dus geen CSI Faro in te schakelen , gelukkig Het laatste stukje van de wandeling ging weer onder bomen door en je kwam langs hoge struiken; ja, hoor! Weer insectensteken, op de benen , op de armen. Freddy heeft elke bult uitgezogen en dat heeft zeker geholpen; ze zijn nog rood en dus goed zichtbaar maar ze zijn niet echt pijnlijk meer. Ook geen jeuk!


Het was een prima dag en we willen nog een keer zo’n wandeling gaan doen maar dan met Deet op mijn armen en benen. Hopelijk helpt dat. Wel meegenomen uit Nederland dus dat is toch weer handig. Daarna zijn we naar het stadje Olhao gereden, ook dichtbij. Lekker koffie gedronken en een kleine wandeling gemaakt. Een gezellig en druk stadje met een haven, smalle straatjes en terrasjes. Om 5 uur, Portugese tijd, waren we weer op de camping. Er is een Nederlandse caravan bij gekomen. Nu staan er 6 Engelsen en 4 Nederlanders op de camping. Één caravan staat er nog onbewoond bij. Daar woont op dit moment niemand in. Misschien een overwinteraar die terug is naar zijn land inmiddels.

Het weer is prachtig, zo’n 26 graden vandaag, heerlijk. Morgen een wandeling in het binnenland, als de hiel van Freddy zich rustig houdt , na vandaag. Dat is altijd even afwachten.

Beste vogelvinden, mijn ega heeft het al verteld vandaag veel mooie vogels gezien, een aantal komen nog wel op de blog. De vogel van vandaag is een makkie, inzenden dus. 


e vogel van gisteren is een Hop (he he eindelijk) geraden door Beate, Rob was net te laat. Stand Beate 12, Tom 412, Tom 4

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten