Dag 52 _ 14-6-2016 Terugreis Frankrijk


Hoe moet je een dag beschrijven waarop niets vlot verloopt en er het één en ander tegenzit?

Geen productieve dag in ieder geval! Vanmorgen vertrokken we om half negen en we hebben 400 km gereden. Om half zes, negen uur later, stonden we dan eindelijk op camping “La Grande Sologne”. De camping ligt 50 km onder Orleans. Een mooie camping als het een hele tijd droog is geweest. Op dit moment staan er flinke plassen op de camping en is het allemaal blubber. Je krijgt een plek aangewezen waar je met de caravan of camper kunt staan omdat sommige plekken te slecht zijn, want dan zak je in de modder. Met een tent is er geen beginnen aan. Je hebt alles al vies en nat voordat je de boel op de plek hebt. Onze caravan is netjes door Freddy gemanoeuvreerd op een redelijk stukje gras. Of we morgenvroeg nog wegkomen , ik heb er een hard hoofd in want er wordt ook weer regen voorspeld. Maar iets verder op staat een trekker! De auto heeft de modder tot aan het dak en de caravan ziet er nog net iets beter uit. “Altijd het raam dichthouden”, zei Freddy meteen; “nu weet je waarom ik dat altijd zeg!” We hebben meteen de bergschoenen aangedaan zodat we zelf geen natte voeten krijgen.


Bij het inchecken vroegen we naar de wifi code en de receptioniste wilde weten hoeveel uur we gebruik gingen maken van de wifi. Wij zeiden: ‘Tot morgenvroeg” en ze barst in lachen uit en zegt:        ”Jullie gaan toch nog wel slapen vannacht”, en ze bleef maar lachen. We kregen zes uur, meer niet want we moesten ook slapen!!

Orleans is een grote stad, die verbonden is met Jeanne d ‘Arc. De stad wordt in 1429 van de Engelse bezetter bevrijdt door een leger vrijwilligers, onder aanvoering van Jeanne d ‘Arc, verkleedt als man. Later wordt ze gevangen genomen en van hekserij beschuldigd en na een mislukte aanval op Parijs, wordt ze gevangen genomen, beschuldigd van verraad en ze sterft in 1431, in Rouaan op de brandstapel. De stad hopen we toch een ander keer nog eens te bezoeken. Wat in het vat zit….

Bij ons zijn het inmiddels al heel wat vaten, hele chateaus vol, om maar in de geest van de streek te blijven, waar we door heen reden gisteren en vandaag, gevuld met wensen en bezoeken.

We hadden gisteravond al een route uitgestippeld. Niet allemaal autobaan maar veel N wegen. Dat zijn prima wegen en goed op de kaart te vinden. We wilden na Limoges, via N wegen, naar Bourges, Auxerre, Troyes en dan naar boven, richting België. Net voor Limoges gaven borden een groot Centre Commercial aan, pal naast de snelweg;  ze hebben daar ook wel koffie,  dachten wij.  De boodschappen die wij wilden hadden ze wel maar de koffie niet. Het koffie/brood/gebak zaakje was gesloten vandaag. Heel erg jammer en dus verder gereden en een ander koffietentje gevonden.


Toen de afslag naar Bourges zoeken, gevonden, maar dan zijn er in één keer grote wegwerkzaamheden en staat er een kruis door de afslag Bourges. Doorgereden, maar de omleidingsborden lieten geen wegnummer of plaatsnaam meer zien en als je dan helemaal onbekend bent, wordt het lastig. Een tweede plan hadden we ook niet dus eerst maar eens een parkeerplaats opgezocht en de kaart erbij gehaald. Freddy was inmiddels moe, ik had ook weinig energie meer, hoezo zou je zeggen, ik rij niet eens, dus de wegenkaart erbij en maar weer naar de autobaan. Deze autobaan loopt via Parijs naar Lille en dan naar Gent, Antwerpen enz. We hebben toen maar besloten om het zo te gaan doen en de eerste camping die we konden vinden was deze.

Onder het rijden doe ik steeds meer dingen. Ik pel sinaasappels, zonder te knoeien, schil appels, schenk water in, trek het vest bij Freddy uit zonder de gordel open te maken, voer nieuwe gegevens in , in de TomTom. Ook al rij ik niet, want er wordt veel geschakeld en gedaan in een automaat, toch maak ik me wel nuttig. Verder viel er op de weg niet veel te beleven vandaag. Veel vrachtwagens en veel afzettingen met weinig werkzaamheden aan de weg. Er worden hele stukken afgezet en er wordt maar op een klein stuk weg gewerkt. Veiligheid boven alles en dat is ook goed natuurlijk.

Vandaag het eerste ongeluk gezien. Veel blikschade maar geen slachtoffers, voor zover wij konden zien. Toch wel uniek want inmiddels hebben we al 7.500 km gereden. Al heel wat liters benzine ook!!!

Morgen, als het wegrijden lukt zonder hulp, willen we op tijd langs Parijs en dan naar het noorden. Eerst Belgie en dan misschien al een stukje Nederland of nog net niet! We zullen het zien.

Beste vogelvrinden, vandaag toch nog een paar vogels kunnen spotten, hierbij een leuk vogeltje.


De vogel van gisteren is een Zwarte Tapuit

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten