Dag 42 _ 4-6-2016 Illa de Arousa


Net camping Ria Ullo betaald, de elfde camping. Er komen nog een paar campings bij voordat we weer op de AP hoeve slapen.

Wat een schitterende dag vandaag. Wij lazen in de krant dat ook Nederland heel mooi weer heeft  dit weekend, dus dat is fijn voor iedereen.

Eergisteren zagen we op een plattegrond  dat er op vijftien minuten rijden van de camping een eiland ligt, Illa de Arousa, wat ook verbonden is met het vasteland via een brug. De brug is aanzienlijk langer dan die van donderdag, wij schatten wel vijf keer zo lang. Elke dag willen we toch even wandelen dus naar het eiland vanmiddag. Wat is het daar mooi. We kregen er geen genoeg van. Elke keer zagen we weer nieuwe begroeiing, nieuwe bloemen, rotsen in de zee, helderblauw water, mooie stukken strand en enorme vergezichten. Het vorige eiland staat wel in het boek van noord Spanje en deze niet maar wij zouden deze zeker vermelden. Er is een wandelroute uitgezet en die hebben we gelopen. De route is maar vier kilometer en dan ben je door het natuurpark heen, maar zo mooi! Madeira wordt wel het bloemeneiland genoemd maar wij hebben hier al zoveel meer aan bloemen gezien! Misschien niet zo goed gekeken op Madeira, dat zou ook kunnen natuurlijk. 


Een Spaanse meneer wees ons op een speciale wilde orchidee; nooit gezien en dat zouden we ook niet als zodanig herkennen, maar wel mooi, en leuk dat iemand dat dan aan je vertelt. Verrekijker en fototoestel om je nek schept een band, denk ik! Deze meneer keek alleen maar naar beneden, hij kroop bijna, en had zijn fototoestel op de grond gericht en Freddy kijkt omhoog, meestal! Dat leverde ook vandaag weer wat struikel en bijna valpartijen op vandaag. Op een gegeven moment ben ik maar gaan roepen, steen, boomstronk enz. Waarop Freddy,  lekker overdreven, als een John Cleese( voor de kenners) ging lopen; wel een komisch gezicht maar het voorkomt soms wel struikel en/of valpartijen. We hadden de lunch in de rugzak, dus lekker gegeten op een rotsblok met fraai uitzicht naar alle kanten. Tijdens de wandeling zagen we aan twee dikke takken een flink touw hangen , goed vastgemaakt met onderaan een flinke lus. Ja, dat zet een mens aan het denken of fantaseren natuurlijk! Lijken hebben we niet gezien, iets verdachts ook niet, dus het zal wel een ander doel dienen.


Vanmorgen vroeg moest ik naar de wc en als het al wat licht is , loop ik naar het toiletgebouw. Eenmaal buiten zag ik dat het al eb was, de vissersboten lagen droog op het slib en de vissers waren aan het wroeten en graaien in de blubber, ik denk naar schelpdieren. De hele arm van de Atlantische oceaan ligt dan droog hier. Er werden manden met vis weggesleept en toen wij opstonden zagen we dat het langzaam weer begon onder te lopen. Als de vissers klaar zijn, blijven ze in de boten en wachten tot het water hoog genoeg is om weer te kunnen wegvaren. Dan schoonmaken en verkopen denk ik! Mooi om te zien allemaal.

De koelkast is weer gevuld want morgen willen we ongeveer vijfhonderd kilometer verder rijden. Via La Coruna langs de kust, richting Santander. Ergens tussen die twee plaatsen hebben we twee campings gevonden die ons wel wat lijken. Niet al te groot en dicht bij Picos de Europa. Dat moet een geweldige omgeving zijn. Helaas kunnen we pas om negen uur hier weg; de poort gaat niet eerder open. Dus heel vroeg op is niet aan de orde.

We gaan eten; het is al kwart over acht. De zon was nog zo lekker dat we er nog lang in hebben gezeten maar dat is ook vakantie!

Beste vogelvrinden, vandaag weer veel moois gezien maar weinig nieuwe vogels, deze is van een paar dagen geleden, inzenden maar. 


De vogel van gisteren was een Kleine mantelmeeuw, geraden door Tom. Stand Beate 22, Tom 8.

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten